Skip to main content

Koncert m/Wenzel & Bugge

30. september 2021 - kl. 19:00

Ronni Kot Wenzell, marimba,  og Kristian Bugge, violin, besøger igen Kolding Musikskole med en duo-koncert. Kristian har folkemusikken som hovedtema i sit musikervirke, og Ronni fungerer som professor ved Rios konservatorium ved siden af sin internationale koncertvirksomhed.

 

Læs om duoen her:

Et duo samarbejde mellem den klassiske slagtøjsspiller og musikerperformer RONNI KOT WENZELL og folkemusiker og spillemand KRISTIAN BUGGE. Duoens repertoire tager afsæt i mødet mellem folkemusik og klassisk musik. Med det spændende og vidt favnende slagtøjsinstrumentarium og den traditionelle og folkelige violin, præsenteres en energisk og samtidig underholdende sammensætning af to vigtige unge repræsentanter fra de to musikgenrer.

Ronni og Kristian mødtes i det odenseanske musikmiljø omkring byens konservatorium hvor begge har studeret. Gennem mange år har de to arbejdet sammen om forskellige projekter, bl.a. Kristians prisbelønnede debut cd (årets folkemusik debut og årets folkemusik instrumentalist ved Danish Music Awards 2006). De har mærket at de har den samme energiske indgangsvinkel til musikken og der er opstået et varmt venskab de to imellem. Med dette som grundlag er en gammel drøm nu blevet realiseret i og med at de har startet deres duo.

Musikken gives et nutidigt udtryk i duoens personlige fortolkninger. Med udgangspunkt i de to musikeres baggrunde (klassisk musik og folkemusik) opstår et bredt spænd mellem det stærkt energiske, fysisk betonede til det mere drømmende og lyrisk eventyrlige. Det er en ny og anderledes musikalsk oplevelse der præsenteres her, fjernt fra hvad man ellers møder i hverdagen, men dog så velkendt og genkendeligt.

Duoen spiller ca. 60 koncerter om året, hvor man både oplever folkemusik og klassisk musik, lige fra en Fransk/Canadisk Air (arrangeret for violin og vibrafon) til Thy-tyrkeren (suite med traditionel folkemelodi fra Thy, tyrkisk folkemelodi blandet med klassisk musik fra norske Edward Grieg og amerikanske Paul Smadbeck) og på så forskellige instrumenter som Marimba, Vibrafon, Kinesisk TAM, spansk Cajon, japansk Taigo tromme og naturligvis Violin.

Hør de to spille her:

https://www.youtube.com/watch?v=wPBPlEHZfLg

 

Lær mere om Ronni her:

http://www.rkwonline.com/

 

Læs mere om Kristian her:

http://kristianbugge.com/

 

Koncert m/Wenzel & Bugge
Back to top