Skip to main content

Talentlinien i musik på Kulturskolen Kolding

Hvis du elsker musik og gerne vil lidt mere med musikken, kan det være, at Kulturskolens talentlinie er noget for dig. På talentlinien får du mere undervisning, flere fag og møder andre, som også vil lidt mere med musikken.

Talentlinien består af tre trin, TalentKlubben, TalentKlassen og TalentAkademiet. Du kan læse om hver enkelt klasse længere nede på siden.

Talentlinien har ingen aldersgrænse men optagelse kræver at du består en optagelsesprøve og har en indstilling fra din lærer. Læs mere her på siden.

Der er typisk imellem 50 og 60 elever i alt på Talentlinien.

Jeg glæder mig til at møde dig!

Venlig hilsen

Pål Soknes - Koordinator Talentlinien & MGK på Kulturskolen

 

"Skjul ikke dine evner. De er givet for at blive brugt. Til hvad nytte er et solur i skyggen?"

- Benjamin Franklin

stedet, hvor du får musikalske kammerater

MusikKlubben

MusikKlubben

Du mødes med andre på din alder, som viser ekstra interesse for musik. I vil spille sammen, gå til koncerter, komponere sammen, bygge instrumenter … I lærer altså om musik på alle mulige måder. Det er en rigtig musikklub! Din lærere hedder Troels og Østen, og de er altid fuld af gode idéer.

Facts om Klubben:

 • Alder: 8-14 år
 • Man tilmelder sig ved, at ens kulturskoleunderviser sender en anbefaling til Talentlinjens koordinator og leder. Dette gør ens underviser, efter drøftelse og aftale med elev og elevens familie.
 • I indeværende sæson, finder undervisningen sted om onsdagene kl.16:00-17:30, på Kulturskolen Kolding, Riis Toft 12a.
 • Det er gratis, hvis man går til anden undervisning, og ellers koster det 95,- om måneden

mere musik

TalentKlassen

Her får du flere fag og møder musikken på endnu flere områder. Du skal have hørelære og teori og bliver præsenteret for faget SSB - Sang, Spil og Bevægelse. Du kommer også til at spille med i et orkester eller band, hvis du ikke allerede gør det i forvejen, og skal være med til forskellige workshops og koncerter.

Facts om Klassen:

 • Alder: 13/14-18 år
 • Fag:
  • Hovedfag: 45 min./uge (mulighed for tilkøb, efter aftale med læreren)
  • Orkester/band/Kammermusik: 1 - 2 timer/uge
  • Teori/hørelære: 45 min./uge
  • SSB: 1 time/uge i et halvt år
  • Kor: Marie og Signe har koret "Got Vocal", som du kan være med i som elev i TalentKlassen. Hvis du er sanger i TalentKlassen, er du automatisk med i koret.

there is no business like show business

TalentAkademiet

På TalentAkademiet får du endnu mere musik på et højere plan. Du fortsætter med sammenspil og dine bifag (hørelære, teori, SSB), og kan f.eks. begynde at forberede til dig til at søge ind på MGK. På Akademiet har du mulighed for at målrettet din undervisning mod det, DU gerne vil opnå med musikken.

OBS: Hvis du har bestået en optagelsesprøve til MGK, men IKKE er blevet optaget, har du automatisk en plads på TalentAkademiet, hvis du ønsker det. Dermed kan du forberede dig til en optagelsesprøve året efter.

Facts om Akademiet:

 • Alder: 16-25 år
 • Fag:
  • Hovedfag: 45 min./uge (mulighed for tilkøb, efter aftale med læreren)
  • Orkester/band/kammermusik: 1 - 2 timer/uge
  • Teori/hørelære: 45 min./uge
  • SSB: 1 time/uge i et halvt år
  • Bifagsklaver (som betalingsfag): 20 min./uge
  • Kor: Signe og Marie har koret "Got Vocal", som du kan være med i som elev på TalentAkademiet. Signe har desuden koret "Vokalensemblet", som er for dem, der kan og vil lidt mere. Hvis du er sanger i TalentAkademiet, er du automatisk med i et af korene.

For at få det fulde udbytte af talentlinien, er det nødvendigt, at du møder op til alle timerne. Derfor er alle fag på talentlinien obligatoriske.

Aldersinddelingerne på de forskellige trin er udelukkende vejledende med hensyn til planlægning og tilrettelæggelse af undervisningen, så den giver mest mulig mening fagligt og socialt.

Koncerter, workshops og årsprøver

Som talentelev deltager du i workshops og koncerter som tillæg til den ugentlige undervisning. Talentlinies aktiviteter fremgår en af en årsplan (se eksempel HER)

Udover at deltage i workshops og koncerter internt på Kulturskolen, så spiller talenteleverne også koncerter på Koldings fantastiske kulturinstitutioner. De rytmiske elever spiller en årlig koncert på Godset, og de klassiske elever spiller koncert på f.eks. Trapholt eller Nicolai Scene 1-2 gange om året. Her bliver de akkompagneret af Kulturskolens faste akkompagnetør, den dygtige Rima Chacaturian.

Hvert år afholdes også en årsprøve-koncert, hvor alle elever spiller for hinanden. Talentlinielærerne er censorer og afgør oprykning til næste trin eller om du skal have et ekstra år på samme trin.

Optagelsesprøven

For at komme ind på talentlinien skal du bestå en optagelsesprøve. Herunder kan du læse om prøvens forløb:

Når du kommer ind til prøven, vil du møde musikskoleleder Jens Bloch og talentkoordinator Pål Soknes. De sidder der for at vurdere, om du vil passe ind på talentlinien, og de er både søde og rare.

Til prøven skal du spille eller synge max. 10 min. musik for dem (det må gerne vare kortere tid). Her lytter de efter, hvordan du spiller på dit instrument.

Bagefter prøver de dig i hørelære. Det betyder, at de skal høre, om du kan høre og synge toner, når de spiller dem på klaveret, om du kan klappe rytmer, som de klapper, og om du kan synge melodier, som de spiller for dig.

Efter prøven sender de dig uden for lokalet et øjeblik. Så kommer du ind til en kort samtale, hvor de fortæller dig:

 • hvordan prøven er gået
 • om du er blevet optaget
 • hvad der evt. skal ske derefter.

Efter prøven indplacerer de dig på den linie, som de vurderer passer til dig, så du kan få mest ud af undervisningen og samværet med kammeraterne.

Tilmelding

Hvis du gerne vil søge ind på talentlinien, så tag en snak med din lærer om det. Du skal nemlig have en indstilling fra din lærer for at kunne søge ind.

Er du klar til at søge, så tryk HER for at melde dig til optagelsesprøven.

Betaling:

For Talentlinien betales:

- Instrumentalfag

- Evt. valgfri bifagsklaver

- Et månedligt Talentlinie-gebyr på Kr. 205

Back to top